Založ si blog

V čom sa mýlia kresťanské cirkvi?

Kresťanské cirkvi sa mýlia vo svojom tvrdení, že spása sveta spočíva v Kristovom ukrižovaní a vzkriesení. Táto dogma je veľkým omylom, ktorý má svoje katastrofálne následky, spočívajúce v úpadku tejto zeme. Spočívajúce v úpadku ducha, morálky a mravnosti!

 

Ako vôbec môže niekto tvrdiť, že Kristovo ukrižovanie a vzkriesenie spasilo tento svet? Vari doba, v ktorej žijeme, so všetkými jej negatívami, úpadkom hodnôt a tej najzákladnejšej ľudskosti je naozaj odzrkadlením sveta, je obrazom sveta, ktorý bol spasený?

 

Nie, tisíckrát nie! Realita, ktorú každodenne prežívame, je sama o sebe až príliš očividným svedectvom toho, že spása a spasenie musí predsa len tkvieť v niečom úplne inom, čo by sa v zásadnom zmysle omnoho pozitívnejším spôsobom odzrkadlilo v každodennom živote jednotlivcov i celej spoločnosti.

 

Dôrazne preto treba povedať: Súčasné ponímanie spásy a spasenia je skazonosný a nebezpečný blud! Je to smrteľný uspávací prostriedok, prostredníctvom ktorého bola šikovne využitá duchovná pohodlnosť ľudí za účelom získavania a rozširovania priaznivcov kresťanských cirkví. Pozornosť veriacich však bola týmto spôsobom odvedená od toho hlavného a najpodstatnejšieho! Od poznania, v čom je spása naozaj skrytá!

 

Spása nespočíva v Kristovej smrti a zmŕtvychvstaní! Spočíva jedine v Kristovom Slove, v ktorom nám bolo jasne ukázané, ako máme myslieť, cítiť, hovoriť a konať. Kto príjme toto Slovo a bude podľa neho naozaj žiť, ten zaručene dôjde k spáse. Iná cesta k nej nevedie a nikdy ani neviedla! Keby bol práve na túto skutočnosť cirkvami kladený hlavný a jediný dôraz, dnes by pravdepodobne všetko na našej planéte vyzeralo úplne inak. Určite rozhodne lepšie! Žiaľ, dôraz sa však kládol na niečo úplne iné a týmto spôsobom bola výhybka, vedúca k skutočnému spaseniu, nastavená nesprávnym smerom.

 

Skúsme nad tým už raz vážne pouvažovať! Naša spása spočíva jedine v živote podľa Slova Pravdy, v živote podľa učenia Ježiša Krista! K spáse teda môže dospieť iba ten, kto sa snaží žiť tak, ako nám ukázal Spasiteľ. Nikto iný!

 

Ľudia vo všeobecnosti i celý svet však nežijú podľa Spasiteľových slov a preto sú na míle vzdialení od spásy. Ba práve naopak, kráčajú k záhube! K svojej osobnej i k záhube celej civilizácie! Tvrdiť v takejto situácii, že svet už bol spasený Kristovým krížom a zmŕtvychvstaním je doslova absurdné.

 

Veď ľudstvo v podstate ešte doteraz vôbec nepochopilo a nezrealizovalo najdôležitejší princíp Kristovej náuky, spočívajúci v zásade, že voči iným sa máme chovať tak, ako chceme, aby sa iní chovali voči nám. Svet sa v skutočnosti vôbec neriadi Synom Božím ukázaným princípom pomáhajúcej lásky, vzájomnej podpory, úcty a ľudskej spolupatričnosti. No a žiaľ, nemalú vinu na tomto stave majú všetky kresťanské cirkvi, ktoré svojim veriacim správnym spôsobom neukazovali, ako skutočne dospieť k spáse. Tie kresťanské cirkvi, ktoré ešte doteraz mylne prehlasujú, že spása spočíva v smrti a vzkriesení Ježiša Krista. Je to lož, pretože skutočná spása spočíva jedine v živote podľa Kristovho učenia a v ničom inom!

 

Podobné bludy mohli a doteraz môžu cirkvi hlásať iba preto, lebo väčšina veriacich nemala odvahu, čas a ani chuť hlbšie sa zamyslieť nad tým, čo im je ich cirkevnou vrchnosťou predkladané. Slepo a bez vlastného premýšľania, či zvažovania iba všetko apaticky prijímali. To je ale nesprávne!

 

Ľudia by už konečne mali začať samostatne uvažovať, hľadať a nakoniec i nájsť spásu tam, kde naozaj je: V živote podľa učenia Ježiša Krista! Ak to pochopia a zrealizujú, veľmi pozitívne sa to prejaví nie len na kvalite ich vlastného, osobného života, ale aj na zlepšení kvality medziľudských vzťahov v ich najbližšom okolí a nakoniec i v celej ľudskej spoločnosti. A až bude týmto spôsobom žiť väčšina ľudí na našej planéte, iba potom možno hovoriť o reálnej nádeji na spásu tohto sveta.

Jadrom našej osobnosti je cit!

23.01.2014

Potvrdenie skutočnosti, že práve cit tvorí jadro našej osobnosti môžeme nájsť v tom, že vyvstáva v našom vnútri ako prvý a predchádza všetko ostatné. Citové hnutie je predchodcom každej našej myšlienky a tento dej býva tak bleskurýchly, že si ho ani neuvedomujeme. Ale uveďme si príklad a síce zamilovanie sa do niekoho. Láska býva veľmi silným citovým impulzom, [...]

Vyslovenie pochybnosti o Kristovej zmiernej obeti

13.01.2014

Sú veci naozaj takými, za aké sa vo všeobecnosti považujú? Mnohokrát nie a preto sa skúsme nezaujatým zrakom pozrieť na problematiku zmiernej obety Krista. Ak je použitý termín „zmierna obeta“ značí to, že je pred ňou došlo pravdepodobne k niečomu veľmi negatívnemu a zlému. Tým zlom a negativitou bol odklon ľudí od Vôle Stvoriteľa a tým v podstate aj od neho [...]

Zodpovednosť dostihne každého!

09.01.2014

Ľudia vlastnia slobodnú vôľu a na každom z nich záleží, akým spôsobom ju bude využívať. Či ju využije na dobro, alebo na zlo. Ale pozor! Tým to nekončí! Práve naopak, tým to všetko začína! S každým rozhodnutím človeka, ktoré učinil zo svojej slobodnej vôle je totiž spojená zodpovednosť! Zodpovednosť prejavujúca sa dôsledkami, ktoré za každé svoje [...]

France Macron

ONLINE: Za dva mesiace poslala Európa Kyjevu 6 miliárd eur, dieru po pomoci USA to nezacelilo

26.04.2024 06:25

Od leta 2023 európske príspevky na pomoc Ukrajine trvalo prevyšovali tie od Spojených štátov.

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Ficove reči o mieri vyvracia samotné Rusko. Trump môže byť v boji proti Putinovi tvrdší ako Biden, tvrdí generál Macko

26.04.2024 06:05

Peniaze na muníciu nepodporujú vojnu, ale prežitie Ukrajiny, hovorí generál Pavel Macko.

Kongres, USA

Pre CIA hodnotil politické riziká. Expert z Harvardu pre Pravdu vysvetlil, či USA hrozí občianska vojna

26.04.2024 06:00

Občianska vojna – Civil War (na Slovensku je v kinách pod názvom Kolaps) je už dva týždne na čele rebríčka najúspešnejších filmov v USA.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 27
Celková čítanosť: 75778x
Priemerná čítanosť článkov: 2807x

Autor blogu

Kategórie