Založ si blog

Zodpovednosť dostihne každého!

 

Ľudia vlastnia slobodnú vôľu a na každom z nich záleží, akým spôsobom ju bude využívať. Či ju využije na dobro, alebo na zlo. Ale pozor! Tým to nekončí! Práve naopak, tým to všetko začína!

 

S každým rozhodnutím človeka, ktoré učinil zo svojej slobodnej vôle je totiž spojená zodpovednosť! Zodpovednosť prejavujúca sa dôsledkami, ktoré za každé svoje slobodné rozhodnutie ponesie!

 

Áno, každý človek musí niesť zodpovednosť za všetko, čo kedy myslel, cítil, hovoril a učinil! Či už to bolo pozitívne, alebo to bolo negatívne! Spravodlivý a neomylný Zákon spätného účinku nám totiž vráti vždy presne to, čo sme sami zo svojej slobodnej vôle do toho univerza zasiali. Ak to bolo dobré, vráti sa nám dobro a ak to bolo zlé, vráti sa nám zlo!

 

Je to tak úžasne jednoduché a dokonalé, že človek musí ostať naozaj v úžase nad neomylným dianím, prostredníctvom ktorého sa samočinne naplňuje veľká Spravodlivosť Božia.

 

Čo kto zaseje, to aj zožne! Ako sa do hory volá, tak sa z hory ozýva! Tieto príslovia nie sú ničím iným, ako vyjadrením neomylného Zákona, ktorého účinkom nemôže ujsť nikto z ľudí. Buďme si toho vedomí a od tejto chvíle sa snažme siať vo svojom cite, vo svojich myšlienkach, v slovách a činoch iba dobro, aby sme mohli iba dobro žať.

 

To je totiž jediná cesta k spokojnosti, šťastiu a naplneniu ľudského bytia na tejto zemi. Lebo k šťastiu, k spokojnosti a k vnútornému mieru sa nemôžeme nikdy dopracovať tak, že budeme konať nečestne, nečisto a nespravodlivo, že budeme klamať a zraňovať iných a podobne, ako je to dnes vo všeobecnosti zvykom.

 

Ten zdanlivý prospech, to zdanlivé dobro a šťastie, ktoré tým získame, nemôže mať nikdy trvalý charakter, pretože nakoniec nás predsa len vždy dostihnú spravodlivé spätné účinky.

 

Ľudí a svetskú spravodlivosť možno totiž oklamať, avšak nikdy nemožno oklamať veľkú Spravodlivosť Božiu, ktorá skôr, alebo neskôr každému vráti presne to, čo on sám zasial. Taká je skutočná Pravda o živote!

 

Keby ľudia poznali túto jednoduchú zákonitosť a plne si uvedomovali, čo to pre každého z nich osobne znamená, museli by sa strániť každého zlého činu, každého zlého slová, ba každej zlej a nečistej myšlienky, alebo citu.

 

Museli by sa strániť všetkého zla, pretože i za to najmenšie a najnepatrnejšie raz celkom určite ponesú osobnú zodpovednosť, ktorej sa nikto z nás nemôže vyhnúť.

 

Ak človek o týchto veciach vie, alebo aspoň niečo tuší, musí sa s hrôzou a údesom dívať na zlé, nečestné, nečisté, a nesprávne jednanie väčšiny súčasných ľudí, pretože spravodlivé spätné účinky, ktoré ich raz za to očakávajú, budú musieť byť pre nich doslova tragické, či dokonca zničujúce.

 

Preto ten, kto je ešte schopný zamyslieť sa nad sebou a svojim konaním, nech tak učiní so všetkou vážnosťou. A potom nech sa urýchlene zmení tak, aby mu spravodlivý Zákon spätného účinku mohol prinášať iba dobro.

 

Viem, že tieto slová si neprečítajú mnohí ľudia, ktorým by mohli nesmierne pomôcť, pretože na podobné, z ich pohľadu „hlúposti“ nemajú čas, alebo takýmto „nezmyslom“ a „výmyslom“ jednoducho neveria. Spomínané vesmírne Zákonitosti však neberú žiaden ohľad na to, či o nich ľudia vedia, alebo nie! Či o nich vedieť chcú, alebo nechcú! Tieto Zákonitosti jednoducho fungujú! Vo svojom pokojnom, neotrasiteľnom a neosobnom pôsobení nakoniec zničia každého, kto si z ich neznalosti a z vlastnej ľahkomyseľnosti každú hodinu, každú minútu, ba každú sekundu sám pre seba formoval smrtonosnú lavínu spätných účinkov.

 

Účinky tej istej Zákonitosti však rovnako pokojne a neosobne pozdvihnú k mieru, šťastiu, radosti a spokojnosti každého, kto sa vedome snažil konať iba dobro. Každý z nás má právo slobodnej voľby a iba na ňom záleží, akú alternatívu si sám pre seba vyberie. Jedine on sám bude totiž musieť nakoniec zožať všetku úrodu, ktorú si zasial.

Jadrom našej osobnosti je cit!

23.01.2014

Potvrdenie skutočnosti, že práve cit tvorí jadro našej osobnosti môžeme nájsť v tom, že vyvstáva v našom vnútri ako prvý a predchádza všetko ostatné. Citové hnutie je predchodcom každej našej myšlienky a tento dej býva tak bleskurýchly, že si ho ani neuvedomujeme. Ale uveďme si príklad a síce zamilovanie sa do niekoho. Láska býva veľmi silným citovým impulzom, [...]

V čom sa mýlia kresťanské cirkvi?

16.01.2014

Kresťanské cirkvi sa mýlia vo svojom tvrdení, že spása sveta spočíva v Kristovom ukrižovaní a vzkriesení. Táto dogma je veľkým omylom, ktorý má svoje katastrofálne následky, spočívajúce v úpadku tejto zeme. Spočívajúce v úpadku ducha, morálky a mravnosti! Ako vôbec môže niekto tvrdiť, že Kristovo ukrižovanie a vzkriesenie spasilo tento svet? Vari doba, v ktorej [...]

Vyslovenie pochybnosti o Kristovej zmiernej obeti

13.01.2014

Sú veci naozaj takými, za aké sa vo všeobecnosti považujú? Mnohokrát nie a preto sa skúsme nezaujatým zrakom pozrieť na problematiku zmiernej obety Krista. Ak je použitý termín „zmierna obeta“ značí to, že je pred ňou došlo pravdepodobne k niečomu veľmi negatívnemu a zlému. Tým zlom a negativitou bol odklon ľudí od Vôle Stvoriteľa a tým v podstate aj od neho [...]

Colonial Coin Britain

Vzácne mince čakali na dražbu sto rokov. Prečo ich nezískali dedičia hneď po smrti boháča?

27.04.2024 09:00

Dánsky obchodník s maslom Lars Emil Bruun medzi numizmatikmi vyčnieval. Aké mince vlastnil a čo si želal, aby s nimi urobili po jeho smrti?

polícia páska

Tragédia v Rohožníku: Muž mŕtvy, pobodaná žena a deti v nemocnici

27.04.2024 08:10

Záchranári vyslali ambulancie do bytového domu v okrese Malacky, kde bolo pobodaných viacero osôb.

Kolumbijská univerzita, Palestína, Izrael

Propalestínski študenti na Kolumbijskej univerzite budú pokračovať v proteste

27.04.2024 07:51

Študenti Kolumbijskej univerzity v New Yorku, ktorí začali celoamerickú vlnu propalestínskych univerzitných protestov, sa nedohodli s vedením školy.

vojna na Ukrajine, Charkov, záchranári, ruský útok, bombardovanie

New York Times: Charkov je nezlomný. Bombardované mesto napriek strachu žije

27.04.2024 07:30

Každodenné ruské útoky u obyvateľov Charkova stupňujú obavy, ale život v meste sa nezastavil, napísal denník The New York Times.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 27
Celková čítanosť: 75790x
Priemerná čítanosť článkov: 2807x

Autor blogu

Kategórie