Založ si blog

Zákon odplaty zvaný karma

 

Zákonitosť karmy nie je u nás vo všeobecnosti až tak prijímaná, pretože mnohí ľudia nedokážu tento vesmírny princíp správne pochopiť. Avšak dokonca aj tí, ktorí sa o to neraz snažia sa často dostávajú vo svojom pochopení na scestie. No a jedným z takýchto scestných názorov je napríklad tento:

 

Keď je niekto bohatý znamená to, že bohatstvo je jeho odrazom jeho dobrej karmy. Ten kto bohatý nie je a musí žiť zo dňa na deň, ten si to taktiež karmicky zaslúžil. Preto netreba ľudí ľutovať a to ani tých, ktorí to majú ťažké. Veď je to predsa ich karma, ktorú si musia prežiť. Takýto ľudia si preto nesmú myslieť, že im bolo ublížené a že bohatí majú svoje bohatstvo neoprávnene.

 

Žiaľ, takýto pohľad nemožno považovať za celkom presný a správny. Podobným, nie celkom správnym spôsobom je napríklad chápaná karma v Indii, kde ležia po uliciach žobráci a chorí a je tam ešte mnoho inej, priam neuveriteľnej biedy, pričom tamojší ľudia sú presvedčení o tom, že to má karmický pôvod a že dotyčným je z tohto dôvodu súdené trpieť. Preto nechávajú veciam voľný priebeh a takmer do nich nezasahujú.

 

Podobný postoj je však nesprávny! Áno, na jednej strane je to samozrejme karma, avšak na druhej strane to vôbec neznamená, že týmto ľuďom nemá byť poskytnutá pomoc, že im nemá byť prejavovaný súcit a ľudskosť. Jedným slovom povedané – láska! Láska k blížnym! A práve poznanie tohto, do tých čias na zemi v podstate neznámeho, vesmírneho princípu vzájomnej, pomáhajúcej a podporujúcej lásky nám pred 2000 rokmi priniesol Syn Boží.

 

Keď už bola reč o Indii, tak tam sa tento princíp snažia ako jediní prakticky uplatňovať práve kresťania. Tým nemá byť povedané, že by súčasné kresťanstvo ako také neobsahovalo množstvo chýb, pokrivení a nesprávností, avšak v tomto konkrétnom prípade jedná správne.

 

Spomínaný princíp vzájomnej podpory a pomoci je totiž žiaduci a Svetlom chcený! Je novým, ďaleko ľudskejším a teda vyšším pohľadom na karmu, než aký majú východné náboženstvá!

 

Ľudia si majú vzájomne pomáhať, podporovať sa a vychádzať si v ústrety v každej situácii. Majú pomáhať tým, ktorí trpia, alebo sú inak, trebárs hoci materiálne znevýhodnení. Nemajú svoju vlastnú ľahostajnosť a nevšímavosť voči utrpeniu iných zdôvodňovať ich zlou karmou.

 

Takéto niečo je vrcholne nesprávne! Je napríklad nesprávne, že v súčasnom, takzvanom voľnom trhovom systéme je ľuďom umožnené zdierať a zneužívať iných iba preto, že oni osobne vlastnia viac a tí druhí menej. Že svoju ekonomickú prevahu šikovne, ale egoisticky využívajú vo vlastný prospech a v neprospech toho druhého.

 

Takýto postoj nie je ničím iným, ako previnením voči veľkému Zákonu Lásky! Je to previnenie, za ktoré v pôsobení dokonalých Zákonov stvorenia ponesieme plnú osobnú zodpovednosť! Práve takýmto postojom a jednaním sa mnohí z nás zaťažujú obrovskou karmou, ktorá ich vrhá späť o celé stáročia.

 

Lebo voči veľkému Zákonu Lásky sa môžeme previniť dvojakým spôsobom a síce tým, že konáme zlo, ale aj tým, že sme nekonali dobro, ktoré sme mali a mohli vykonať. Dobro, ktoré sme mali a mohli vykonať v mene ľudskosti a v mene lásky k našim blížnym. Veľmi názorne nám to bolo predsa ukázané v podobenstve o milosrdnom samaritánovi.

Jadrom našej osobnosti je cit!

23.01.2014

Potvrdenie skutočnosti, že práve cit tvorí jadro našej osobnosti môžeme nájsť v tom, že vyvstáva v našom vnútri ako prvý a predchádza všetko ostatné. Citové hnutie je predchodcom každej našej myšlienky a tento dej býva tak bleskurýchly, že si ho ani neuvedomujeme. Ale uveďme si príklad a síce zamilovanie sa do niekoho. Láska býva veľmi silným citovým impulzom, [...]

V čom sa mýlia kresťanské cirkvi?

16.01.2014

Kresťanské cirkvi sa mýlia vo svojom tvrdení, že spása sveta spočíva v Kristovom ukrižovaní a vzkriesení. Táto dogma je veľkým omylom, ktorý má svoje katastrofálne následky, spočívajúce v úpadku tejto zeme. Spočívajúce v úpadku ducha, morálky a mravnosti! Ako vôbec môže niekto tvrdiť, že Kristovo ukrižovanie a vzkriesenie spasilo tento svet? Vari doba, v ktorej [...]

Vyslovenie pochybnosti o Kristovej zmiernej obeti

13.01.2014

Sú veci naozaj takými, za aké sa vo všeobecnosti považujú? Mnohokrát nie a preto sa skúsme nezaujatým zrakom pozrieť na problematiku zmiernej obety Krista. Ak je použitý termín „zmierna obeta“ značí to, že je pred ňou došlo pravdepodobne k niečomu veľmi negatívnemu a zlému. Tým zlom a negativitou bol odklon ľudí od Vôle Stvoriteľa a tým v podstate aj od neho [...]

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

kravy

Kmeň vtáčej chrípky H5N1 detegovali aj v kravskom mlieku, upozornila WHO

19.04.2024 17:46

Nateraz nie je známe, ako dlho môže vírus v mlieku prežiť.

SR Požiar Osada Stropkov Situácia Mimoriadna POX

Polícia začala v súvislosti s požiarom v Stropkove trestné stíhanie

19.04.2024 17:17

Po požiari, ktorý zničil deväť obydlí, ostalo bez strechy nad hlavou 49 tamojších obyvateľov, z nich 29 detí.

Ukrajinskí vojaci ďakujú Slovákom za zbierku na muníciu

Zbierka na muníciu raketovo rastie, podporila ju i Čaputová. Ďakujeme, bratia Slováci, odkazujú ukrajinskí vojaci z frontu

19.04.2024 16:30, aktualizované: 17:35

Ciieľ bol najskôr vyzbierať jeden milión eur. Vzhľadom na obrovský ohlas a ochotu posielať peniaze obrancom, je zbierka bez finančného a časového limitu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 27
Celková čítanosť: 75725x
Priemerná čítanosť článkov: 2805x

Autor blogu

Kategórie