Založ si blog

Čomu je podriadený náš život?

Dokonalosť spočíva v jednoduchosti! Jednoduchými a zároveň dokonalými sú teda i zákonitosti, ktorým je podriadené celé naše bytie. Či už sa jedná o bytie duchovné, alebo hmotné. Táto prostá skutočnosť je mnohým veľmi dobre známa. Ale predsa len si skúsme opätovne a pre osvieženie pripomenúť tieto dokonalé zákonitosti, ktorým by sa každý z nás mal snažiť prispôsobiť svoj život.

 

Zákonitosť rovnorodosti: “Všetko čo je rovnorodé sa priťahuje a čo je nerovnorodé sa odpudzuje”. Jednoducho povedané: “Vrana k vrane sadá, rovný rovného si hľadá”.

 

Zákonitosť sily: “Silnejšie priťahuje slabšie a slabšie je priťahované silnejším”, alebo: “Silnejšie odpudzuje slabšie a slabšie je odpudzované (odtláčané) silnejším.

 

Zákonitosť tiaže: „Ťažké klesá dolu a ľahké sa vznáša“. Inak povedané: “zdravému sa darí a choré upadá”. Láska, nádej, trpezlivosť, viera, pokora, šťastie a radosť sú ľahké svetlé vibrácie, ktoré povznášajú. Naproti tomu pýcha, lakomstvo, závisť, hnev, lenivosť, smilstvo a pažravosť sú ťažké temné vibrácie, ktoré ťahajú dole.

 

Nie všetko, čo je jednoduché, je aj ľahko pochopiteľné. My však nepotrebujeme týmto zákonom “rozumieť”, my si ich potrebujeme uvedomovať v našom bežnom živote. Preto si namiesto vysvetľovania uvedieme konkrétne situácie.

 

Pomôžete a vráti sa vám opak

 

Je dôležité vedieť, prečo niekomu pomáhate. Ak sa k vám ten druhý zachová namiesto vďaky zle, vaša pomoc nebola vhodná. Robili ste niečo nechcené druhým. Podľa zákona rovnorodosti sa vaša pomoc minie úmyslu a ublíži. Zlá odplata (namiesto vďaky) je vlastne prirodzenou reakciou. Preto pomáhajte vtedy, keď vás o to niekto požiada. Vtedy sa neminie vaša pomoc s cieľom. Pokiaľ však uvidíte niekoho v núdzi a ak to nebude proti jeho vôli, pomôžte.

 

Neúspešné podnikanie

 

Ak podnikaním robíte pre ľudí niečo potrebné a užitočné, dávate zamestnancom slušnú prácu a plácu, je to niečo pekné (svetlá ľahká vibrácia) – darí sa vám. Ak však chcete zarobiť hneď veľa pre seba, či “svoju” rodinu, čo je dosť sebecké (ťažká temná vibrácia) – nedarí sa vám. Pokiaľ áno, tak iba dočasu, kým nezačne pôsobiť zákon tiaže. Účinky sa môžu prejaviť najskôr v medziľudských vzťahoch a v psychike, neskôr v celom vašom živote.

 

Hľadanie zamestnania

 

Strach a agresivita sú rovnako temné a ťažké vibrácie. Ak máte strach o svoje zabezpečenie, každý to cíti a nechce vás zamestnať (a môžete sa tváriť ako chcete). Kto by predsa zamestnal niekoho, kto má strach o seba a myslí stále na svoje veci. Ak však chcete tvoriť a pracovať a namiesto strachu budete mať v sebe nádej, máloktoré dvere vám budú zatvorené.

 

Nemôžete si nájsť partnera

 

Chcenie je nepochopenie života. Chcieť niečo mať, napríklad partnera, je strach. Chcenie mať je ťažká vibrácia. Tá odrádza všetkých potencionálnych partnerov. Lebo vy chcete niekoho, kto vám bude dávať. A to je obchod, nie láska. Preto na základe zákona rovnorodosti sa miniete s tými, ktorí chcú niekoho milovať (čo je svetlá povznášajúca vibrácia).

 

Chcete porozumenie

 

Nikdy nenájdete človeka, ktorý vám porozumie a naozaj vás vypočuje. Na základe rovnakosti nájdete takého, ako ste vy – niekoho, kto hľadá porozumenie sám pre seba. Ak však budete chcieť porozumieť iným, hneď nájdete niekoho, kto porozumie aj vám.

 

Hra na automatoch

 

Chcete pohodlne získavať a nechcete nič pre to urobiť v reálnom živote, ktorý nie je práve dvakrát ľahký? Potom musíte byť pritiahnutý rovnakým. Aj majitelia automatov chcú zisk bez práce. Získať prostriedky na život a vyhrať svoj boj o vlastný život. A vďaka hráčom sa im to darí.

 

Potreba pomoci

 

Mnoho ľudí zažilo obdobia, keď trpeli citovou alebo finančnou “núdzou” a potrebovali naozaj “pomôcť.” Vtedy sa obyčajne ukáže, kto je naozajstný kamarát a kto sa tak iba tváril. Keď však “núdza” pretrváva dlhodobo, pomoc zvonku je neúčinná. Vtedy potrebujete vidieť život a samých seba iným spôsobom. Až vtedy človek dokáže vidieť ostatných, začne im rozumieť, prestane byť arogantným a bezcitným. Uvidí iných v núdzi a sám im bude chcieť pomôcť. Až tak sa mu podľa zákona rovnorodosti dostane tiež pomoci.

 

Hľadáte správne riešene? Vsaďte na mladých

 

Mladý človek ešte nie je zaradený do “života”. Nie je ešte zaťažený stereotypom práce, zhonom a stresom, povinnosťami, starosťou o každodenné prežitie, zvykmi a zlozvykmi. Je schopný vidieť nepoznané možnosti a dokáže odhaliť nefunkčné, lebo je nezaťažený poznaním starého. Takéto nezaťažené videnie vytvára podľa zákona tiaže a zákonu rovnakého ľahké a pekné riešenia prinášajúce harmóniu a rozkvet. Ako teda využijeme zákon sily? Donútime mladých prispôsobiť sa starému alebo ich necháme zmeniť náš svet na krajší?

 

Zhrnutie:

 

Robte druhým to, čo chcete, aby robili oni vám. Dávajte a bude vám dané, milujte a budete milovaní, pomáhajte a aj vám bude podaná pomocná ruka, nekradnite a nebudú okrádať vás, neubližujte a nikto nebude ubližovať vám. Uvedomte si zákon rovnorodosti a dajte priestor pre život sebe aj iným. Veď je to také jednoduché.

Jadrom našej osobnosti je cit!

23.01.2014

Potvrdenie skutočnosti, že práve cit tvorí jadro našej osobnosti môžeme nájsť v tom, že vyvstáva v našom vnútri ako prvý a predchádza všetko ostatné. Citové hnutie je predchodcom každej našej myšlienky a tento dej býva tak bleskurýchly, že si ho ani neuvedomujeme. Ale uveďme si príklad a síce zamilovanie sa do niekoho. Láska býva veľmi silným citovým impulzom, [...]

V čom sa mýlia kresťanské cirkvi?

16.01.2014

Kresťanské cirkvi sa mýlia vo svojom tvrdení, že spása sveta spočíva v Kristovom ukrižovaní a vzkriesení. Táto dogma je veľkým omylom, ktorý má svoje katastrofálne následky, spočívajúce v úpadku tejto zeme. Spočívajúce v úpadku ducha, morálky a mravnosti! Ako vôbec môže niekto tvrdiť, že Kristovo ukrižovanie a vzkriesenie spasilo tento svet? Vari doba, v ktorej [...]

Vyslovenie pochybnosti o Kristovej zmiernej obeti

13.01.2014

Sú veci naozaj takými, za aké sa vo všeobecnosti považujú? Mnohokrát nie a preto sa skúsme nezaujatým zrakom pozrieť na problematiku zmiernej obety Krista. Ak je použitý termín „zmierna obeta“ značí to, že je pred ňou došlo pravdepodobne k niečomu veľmi negatívnemu a zlému. Tým zlom a negativitou bol odklon ľudí od Vôle Stvoriteľa a tým v podstate aj od neho [...]

SR súdy Kuffovci napadnutie farmár POX

Pojednávanie s Kuffovcami bude pokračovať v júli

25.04.2024 13:18

Súdny proces pokračoval výpoveďou ďalšej svedkyne.

Most v Poprade

V Poprade hrozí, že skolabuje doprava. Pomôcť má bezplatná jazda po diaľnici okolo mesta

25.04.2024 12:45

Je to problém, ktorý trápi vodičov v Poprade už roky. Štvorprúdovka vedúca z centra mesta do Kežmarku sa pod železničným mostom zužuje do dvoch pruhov.

polícia

Opitý vodič zdemoloval tri autá, nafúkal takmer 2,7 promile

25.04.2024 12:19

Škodu na vozidlách predbežne vyčíslili na približne 4 200 eur.

Alexander Lukašenko

Rusi takmer nepostupujú, na fronte je pat, je čas na mierové rokovania, vyhlásil Lukašenko

25.04.2024 12:10

Paradoxom Moskvy je, že na mierovú konferenciu odmieta prísť, rokovanie bez jej účasti však označuje za nezmyselné.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 27
Celková čítanosť: 75761x
Priemerná čítanosť článkov: 2806x

Autor blogu

Kategórie